2015.01.10.

Külföldi szakmai gyakorlati lehetőség szakiskolás fiataloknak

Szakiskolába jársz? Szereted a szakmád, de csinálnál egy kicsit valami mást? Itt egy lehetőség arra, h kipróbáld magad külföldön és a szakmádban is fejlődj -  nem kis kihívás, de nagy kaland! A program egy 3,5 hónapos külföldi szakmai gyakorlati lehetőség szakiskolás fiataloknak. Irány Észak-Olaszország vagy Dél-Franciaország!

kep4.JPG

Mi ez a program?

A program egy külföldi szakmai gyakorlati lehetőség szakiskolás fiataloknak. Lehetőség arra, hogy kipróbálják magukat külföldön és a szakmában fejlődjenek -  nem kis kihívás, de nagy kaland!

Cél, hogy közben reális képet kapjanak a munka világáról is, és az iskola elvégzése után sikeresen lépjenek be a munkaerőpiacra. A külföldi szakmai gyakorlat segítségével a résztvevők egy új kultúrát fedeznek fel, valamint megismerkednek egy új nyelv alapjaival is. Ez az élmény segítheti őket abban, hogy későbbi szakmai karrierjük és magánéletük során is alkalmazkodni tudjanak különböző új, nehéz vagy kihívásokkal teli helyzetekhez és körülményekhez.

Kiknek szól?

A program olyan fiataloknak szól, akik szakképzésbe járnak, és van egy nehezítő körülmény az életükben, így kevés esélyük van arra, hogy információhoz, bizonyítási lehetőséghez jussanak, illetve bármilyen más módon külföldi tapasztalatokat szerezzenek.

Szakmai szempontból célcsoportunk tagjai szakképző iskolákból, és ezen belül is többek között a következő területekről érkeznek: vendéglátóipar, asztalosság, egészségügy, kerékpár- és autószerelés, építőipar stb.

Miből áll?

A projekt a következőkből áll: a résztvevők kiválasztása, szakmai, nyelvi és kulturális felkészítése Magyarországon; kiutazás, 4 hetes nyelvi kurzus és kulturális programok, 10 hetes szakmai gyakorlat; értékelő találkozó a résztvevők hazatérte után. A külföldi gyakorlat első turnusa 2015. április és július, második turnusa pedig 2015. szeptember és december között zajlik. A projekt végén a résztvevők Europass bizonyítványt és igazoló oklevelet kapnak.

Célországok: Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Portugália.

Jelentkezés feltételei

18 évet betöltött, szakiskolába járó fiatalok jelentkezhetnek, online jelentkezési lapon.

További részletek a FELHÍVÁSBAN.

komment

Címkék: külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

süti beállítások módosítása