2014.11.27.

Berlinből jelentjük!

Túl vannak szakmai gyakorlatuk felén azok a fiatal szakiskolás résztvevőink, akik Egyenlő Esélyekkel elnevezésű programunk keretében 4 hónapot töltenek Berlinben. A 6 fős magyar csapat, akik együtt is laknak kint létük során, két szakácsból, két asztalosból, egy szerszámkészítőből és egy karosszérialakatosból áll.

berlin monitoring visit 1.jpg

Nemrég meglátogattuk őket, és örömmel tapasztaltuk, hogy a csapat valamennyi tagja ügyesen helyt áll munkahelyén, minden szakmai helyen elégedettek velük. A fiatalok a nyelvi akadályokat leküzdve valahogy valamennyien megértetik magukat a munkavégzéshez, és igazán hasznos segítség tudnak lenni, miközben sokat tanulnak is szakmájukból. Többen közülük már állásajánlatot is kaptak főnökeiktől és tanulmányaik befejezése után szívesen látnák őket viszont, mint alkalmazottak.

berlin monitoring visit 2.jpg
A csapat is elégedett a munkával, illetve a berlini élettel is. A sok munka mellett a szórakozásra is van idejük, a látogatás alatt nem csak a munkahelyeket mutatták meg a fiatalok, hanem Berlin sok egyéb arcát is. Megtudtam merre szoktak „csavarogni” az Alexanderplatz környékén, hol vannak a magyar szórakozóhelyek, magyar kiszolgálással, és hova lehet menni focizni este 11-kor.

berlin monitoring visit 3.jpg
Mindeközben a  város a fal lebontásának 25. évfordulójára készül, sok a rendezvény, a látnivaló. A tengernél is volt már a csapat, illetve lengyelországi kirándulásra is készülnek.

Csak így tovább, és viel Spaß!

                                                                                                                         Szabó Márton

A szakmai gyakorlatosok blogján olvashattok a további kalandokról

komment

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

süti beállítások módosítása