2014.09.18.

Felhívás: Európa jövője nem lehet a gyűlöleté!

2014. október 3. és 5. között Budapesten a "The National Policy Institute” nevű amerikai szervezet orosz és magyar meghívottakkal „Európa Jövője” címmel konferenciát szervez. Az NPI egy, a fehér faj felsőbbrendűségét nyíltan hirdető, a fajelmélet mellett kiálló és a fajvédelmet szorgalmazó szervezet. Az NPI nem titkolt célja, hogy „megváltoztassa a világot”. Az a világ, amiben a fajvédők hisznek az izmusok, fóbiák és gyűlöletek világa. Ezek mind - a rasszizmus-szexizmus-antiszemitizmus-homofóbia-nőgyűlölet-cigánygyűlölet - egy tőről fakadnak. Magyarország demokratikusan gondolkodó közössége nevében tiltakozunk a fajvédők budapesti konferenciája ellen!

fajvédő.jpg

Arra kérjük Magyarország parlamenti pártjait, hogy nyilvánosan határolódjanak el azoktól a gyűlöletkeltésre alkalmas eszméktől, amelyek megünneplésére a rendezők készülnek, ezért nyílt levelet intézünk hozzájuk.

A nyílt levél teljes szövegét itt találja

Amennyiben a tiltakozáshoz szervezetként kíván csatlakozni, és a nyílt levelet alá kívánja írni, küldjön egy e-mailt az europajovoje@gmail.com címre a szervezet nevének és az aláíró nevének megadásával.

Ha magánemberként csatlakozna a tiltakozáshoz, írja alá a petíciónkat a teljes neve megadásával (a foglalkozását is megadhatja, illetve a település nevét, ahol él).

A csatlakozó szervezeteket biztatjuk, hogy saját honlapjukon is jelentessék meg a felhívást, illetőleg a következő mondatot:

Európa jövője nem lehet a gyűlöleté! Magyarország demokratikusan gondolkodó közössége nevében tiltakozunk a fajvédők budapesti konferenciája ellen!

Az eseményről és a kampányról az artemisszio.hu oldalon és az Artemisszió Alapítvány Facebook oldalán tájékozódhat. A csatlakozók személyek és szervezetek nevét megjelentetjük az artemisszio.hu oldalon és a levél végső, postázandó változatán.

komment

Címkék: rasszizmus állásfoglalás fajvédő konferencia

süti beállítások módosítása